Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

връз

 

Тълковен речник

предлог. Диал. Върху, на, въз. Полека, ще паднеш връз детето!

Синонимен речник

(предл.) на, въз, отгоре, връх, върху, над

Българо-Английски речник

Подробна информация от Wikipedia

Връзки с обществеността - Връзки с обществеността, също Пъблик рилейшънс, съкратено ПР и разговорно пиар (от английски: Public Relations, съкр.
Връзки - „Връзки“ е български комедийен сериал, излъчващ се по bTV. Продуцент е „Емо Вижън“. В него участват актьорите Михаил Билалов, Лилия Маравиля, Любен Чаталов, Анета Сотирова, Валери Йорданов, Яна Маринова, Николай Ишков, Анжела Недялкова, Лорина Камбурова, Алек Алексиев, Николай Урумов.
Връзка и отношение между пациент и лекар - Връзката и отношенията между пациент и лекар е централна за практикуването на медицина и е същностна за осигуряването на висококачествено здравеопазване в диагностицирането и лечението на заболяванията.
Възобновяема енергия - Възобновяема енергия е енергията, получена от източници, които се приемат за естествено възстановяващи се или за практически неизтощими, т.нар.възобновяеми ресурси – слънчевата светлина, вятъра, дъжда, приливите, геотермалната енергия.
Възродителен процес - Възродителният процес е опит на Българската комунистическа партия да наложи насилствена асимилация на мюсюлманското население (турци, помаци, татари и роми).
Възраждане (партия в България) - Възраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател е Костадин Костадинов.
Възнесение (остров) - Възнесение (на английски: Ascension Island) е малък остров в централната част на Атлантическия океан, разположен на около 1600 километра от западното крайбрежие на Африка и на около 2250 километра от източното крайбрежие на Бразилия.
Връбник - Връбник (варианти: Върбник, Връмник; на албански: Vërnik - Върник, и Verniku - Вернику; на гръцки: Βερνίκι, Верники) е село в Албания, в община Девол, област Корча.
Възраждане (район) - Възраждане е район на Столичната община.
Възраст - Възраст е периодът от време, изминало от раждането. Възрастта се отчита посредством единиците за време, като основно се използва „година“.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.