Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

вдовѐц

 

Тълковен речник

мн. вдовци, м. Мъж, който не е встъпил в брак след смъртта на жена
• си.

Българо-Английски речник

widower; сламен ВДОВЕЦ а grass widower

Подробна информация от Wikipedia

Вдовецът (филм, 1959) - „Вдовецът“ (на италиански: Il Vedovo) е италиански комедиен филм от 1959 година на режисьора Дино Ризи с участието на Алберто Сорди, Франка Валери и Ливио Лоренцон.
Вдовицата в бяло - „Вдовицата в бяло“ (на испански: La viuda de Blanco) е колумбийска теленовела добила популярност в цял свят, главните роли са поверени на Мария Елена Дьоринг и Освалдо Риос.
Вдовицата в бяло (сериал, 2006) - „Вдовицата в бяло“ (на испански: La viuda de Blanco) е американска теленовела, римейк на популярната колумбийска теленовела от 1996 г., главните роли в римейка са поверени на Итати Канторал и Франсиско Гаторно.
Вдовицата Кудерк - „Вдовицата Кудерк“ (на френски: La Veuve Couderc) е френско-италиански филм от 1971 г. на френския кинорежисьор Пиер Грание-Дефер по едноименния роман на Жорж Сименон.
Вдовицата (филм, 1894) - "Вдовицата" (на английски: The Widder) е американски късометражен ням филм от 1894 година на режисьора Уилям Кенеди Диксън с участието на Изабел Коу, заснет в лабораториите на Томас Едисън в Ню Джърси.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.