варвари

 

Тълковен речник

1. Общо пренебрежително наименование на всички чужденци употребявано от древните гърци и римляни.
2. През Ренесанса започва да се ползва за нецивилизовани хора склонни да рушат.

Етимологичен речник

от гр. барбарой - хора, които говорят неразбрано.

Подробна информация от Wikipedia

Варвари - Първоначално, варвари е пренебрежителен термин, използван за чужденци, които не споделят установената култура или степента на изтънченост на използващия термина.
Варварица - 
Варвара (област Пазарджик) - Варвара е село в Южна България. То се намира в община Септември, област Пазарджик.
Варвара (светица) - Света Варвара е християнска великомъченица, родена в края на 3 век и починала през 305 или 306 г.
Варвара (област Бургас) - Варва̀ра е село в Югоизточна България. То се намира в Община Царево, област Бургас и е на 9 км от Царево.
Варвара (дем Аристотел) - Варвара (на гръцки: Βαρβάρα) е село в Република Гърция, част от дем Аристотел, област Централна Македония, с 613 жители (2001).
Варвара (залив) - Варвара (62°20′10″ ю. ш. 59°08′00″ з. д.62.336111° ю. ш. 59.133333° з. д.-62.336111, -59.133333) е залив в югозападния край на остров Нелсън в Антарктика.
Варвара (община Теарце) - Варвара (на македонска литературна норма: Варвара; на албански: Varvara) е село в Република Македония, в Община Теарце.
Варварски бряг - Варварският бряг (на френски: Côte des Barbaresques) или Варвария е европейското название на средиземноморското крайбрежие на Магреб в Северна Африка в периода от 15 век до началото на 19 век.
Варвара (Торбешия) - Варвара (на македонска литературна норма: Варвара) е бивше село в община Студеничани на Република Македония.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.