бран

 

Тълковен речник

бранта.само ед. Остар.Война, битка.

Синонимен речник

(гл.) битка, бой, сражение, схватка, стълкновение, борба, защита, отбрана, война

Българо-Английски речник

1. war, warfare; battle, fight
2. wave

Подробна информация от Wikipedia

Бран - Бран (на румънски: Bran, на немски: Törzburg - Тьорцбург, на унгарски: Törcsvár - Тьорчвар) е село в Румъния, окръг Брашов, административен център на Община Бран.
Брандън Сандерсън - Брандън Сандерсън (на английски: Brandon Sanderson) е американски автор на фентъзи. В България е издаден и като Брандън Сандърсън.
Браниполе - Браниполе е село в Южна България. То се намира в община Родопи, Област Пловдив.
Бран (замък) - Замъкът Бран (на немски:Törzburg; на унгарски:Törcsvár), в село Бран, близо до Брашов, е популярна туристическа атракция в Румъния.
Бранимир Орманов - Бранимир Иванов Орманов е български военноморски офицер, адмирал, командващ Военноморския флот, по-късно заместник-началник на Генералния щаб на БНА, след това заместник-министър Министерството на народната отбрана и началник на Гражданската отбрана на Народна република България.
Бранислав Иванович - Бранислав Иванович (на сръбски Бранислав Ивановић, роден на 22 февруари 1984) е сръбски футболист и капитан на Сръбския национален отбор по футбол, който играе за Челси в Английска висша лига.
Бранислав Нушич - Бранислав Нушич (на сръбски: Бранислав Нушић или Branislav Nušić, на арумънски: Alchiviadi al Nusha) е виден сръбски писател и комедиограф.
Бранник - Бранник е българска националистическа младежка организация, създадена на 29 декември 1940 г. от правителството на проф.
Бранденбургска врата - Бранденбургската врата или Брандербургска порта (нем. Brandenburger Tor) е архитектурен паметник тип триумфална арка, символ на Берлин и Германия.
Браница - Браница е село в Южна България. То се намира в община Харманли, област Хасково.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.