бел

 

Тълковен речник

белът,бела,мн.белове, (два) бела.Диал.Права лопата;лизгар.
белът,бела,мн.белове, (два) бела.Спец.В физиката - единица за измерване на силата на звука.

Българо-Английски речник

бел
м., -ове, (два) бѐла (права лопата) spade.
м., -ове, (два) бѐла физ. bel.

Подробна информация от Wikipedia

Белгия - Кралство Белгия (на нидерландски: België; на френски: Belgique; на немски: Belgien) е държава в Западна Европа.
Белинташ - Белинташ (Беланташ, среща се и като Белънташ, а като малко по-остаряла форма и „Бели таши“) е скала с форма на малко плато в Родопите, носеща следи от човешка дейност.
Беларус - Република Беларус, наричана също и Белорусия (на белоруски: Беларусь, на руски: Беларусь или Белоруссия) е държава в Източна Европа, която няма излаз на море.
Белград - Белград (от старобългарското Бѣлградъ, през XIX в. и като Бѣлиградъ, на сръбски: Београд или Beograd – изговор) е столица и най-голям град в Сърбия.
Белене - Бѐлене е град в Северна България. Градът е административен център на община Белене.
Белоградчик - Белоградчѝк (изписване до 1945: Бѣлоградчѝкъ) е малък град в област Видин, Северозападна България. Той е административен център на едноименната община Белоградчик.
Беласица - Беласица (изписване преди 1945 г. Бѣласица, на гръцки: Κερκίνη, Керк̀ини, Μπέλλες или Μπέλες, Б̀елес) е планина в областта Македония.
Белиз - Белиз (на английски Belize, до 1973 г. Британски Хондурас), е държава в Централна Америка. Официалният език в страната е английският, което я прави единствената англоговореща държава в Централна Америка.
Беласишка битка - Бела̀сишката битка, известна още като битката при Беласица, битката при Ключ или битката при Клидион (на гръцки: Μάχη του Κλειδίου), се състои на 29 юли 1014 г.
Белене (лагер) - ТВО Белене е името на концлагер в България, функционирал на територията на остров Персин (Беленски остров), в периода 1949 – 1989 година (с няколко прекъсвания), като жените са били на остров Щурчето.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.