Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

батма̀н

 

Тълковен речник

Балетна стъпка. Движение от класическия танц, замах с единия крак докато се стои на другия опорен крак.

Етимологичен речник

от фр. battement

Подробна информация от Wikipedia

Батман - Батман (на английски: Batman) е измислен персонаж и супергерой на ДиСи Комикс, появил се за пръв път в Detective Comics бр.
Батман: Анимационният сериал - „Батман: Анимационният сериал“ (на английски: Batman: The Animated Series) е американски анимационен сериал, носител на награди Еми, с участието на един от най-известните супергерои на ДиСи Комикс – Батман.
Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта - „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ (на английски: Batman v Superman: Dawn of Justice) е продължение на „Човек от стомана“ от 2013 г.
Батман (филм, 1989) - „Батман“ (на английски: Batman) е американски филм от 1989 г., носител на награда Оскар и базиран на супергероя на ДиСи Комикс – Батман.
Батман в началото - „Батман в началото“ (на английски: Batman Begins) е американски филм от 2005 г., базиран на измисления герой на ДиСи Комикс – Батман.
Батман и Робин - „Батман и Робин“ (на английски: Batman & Robin) е американски филм от 1997 г., базиран на супергероя на ДиСи Комикс – Батман.
Батман (анимационен сериал) - Тази статия се отнася за сериала, дебютирал през 2004 г. За игралния сериал от 60-те вижте „Батман (сериал)“.
Батман завинаги - „Батман завинаги“ (на английски: Batman Forever) е американски филм от 1995 г., базиран на супергероя на ДиСи Комикс – Батман.
Батман се завръща - „Батман се завръща“ (на английски: Batman Returns) е американски филм за супергерои от 1992 г., режисиран от Тим Бъртън.
Батман: Смели и дръзки - „Батман: Смели и дръзки“ (на английски: Batman: The Brave and the Bold) е американски анимационен сериал, базиран от части на комиксовата поредица „Смели и дръзки“.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.