Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

баджа̀

 

Тълковен речник

мн. баджи, ж. Диал. Зидано огнище в помещение.

Синонимен речник

(същ.) комин, оджак, огнище

Българо-Английски речник

1. chimney
2. (прозорче на покрив) bull's eye

Подробна информация от Wikipedia

Баджалията - Скалното светилище Баджалията се намира се на около 2 km западно от с.Стрелково (Област Силистра), разположен на сухото поречие на р.Табан.
Баджалски хребет - Баджа̀лският хребет (на руски: Баджальский хребет) е планински хребет в Далечния Изток, в южната част на Хабаровски край.
Буджак - С названието Буджак се означава южната част на историческата област Бесарабия, сега най-югозападната част на Украйна, включена в състава на Одеска област, и южния край от Република Молдова.
Балджа - Балджа (на гръцки: Μελισσοχώρι, Мелисохори, катаревуса Μελισσοχώριον, Мелисохорион, до 1926 година Μπάλτζα, Балдза) е село в Гърция, в дем Даутбал, област Централна Македония с 1722 жители (2001).
Беджая - Беджая или Бежая (на арабски: بجاية – Беджа̀я) е средиземноморски пристанищен град и община в Северен Алжир, най-големият град в берберската област Кабилия.
Баржа - Баржата, (или шлепът), е плоскодънен плавателен съд, построен и предназначен предимно за речен и канален транспорт и използван за превоз на сухи и течни товари по вода.
Буджак (Гагаузия) - Буджак (на румънски: Bugeac, на гагаузки: Bucak, Буҗак) е село в Република Молдова, в състава на автономната териториална административна единица Гагаузия.
Бадахос - Бада̀хос (на испански: Badajoz) е град в Испания, в автономния регион Естремадура. Населението на града е 150 543 жители (януари 2017 г.), и е най-големият град в автономния регион.
Бадалона - Бадалона (на испански: Badalona) е третият по големина град в Каталуния. Намира се на средиземноморското крайбрежие, на десет километра северно от Барселона.
Бадар - Бадар или Бадер (на македонска литературна норма: Бадар) е село в община Ибрахимово (Петровец) на Северна Македония.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.