Ахаз

 

Тълковен речник

Библейско тълкуване: Син на Йотам и единадесетия цар на Юда. Възкачил се на престола на 20 годишна възраст, и царувал 16 години - 4Цар. 16:2,20, от 742г. преди Р.Х. Отличавал се с идолопоклонство и презиране на истинския Бог. Против него са изречени много от пророчествата на Исая - Ис. 7гл.. Превел децата си през огъня на идолите. Поставил сирийски богове в Ерусалим. Променил храма според сирийския образец и даже го затворил, за да не функционира. С това, след като се лишил от помощта на Йеова, бил разбит в боевете с Фекей и Расин. Едомците се опълчили срещу него, а Филистимците постоянно заплашвали границите му. Той се отвърнал още повече от Бога в своето нещастие и потърсил помощ от Теглат-Феласар, асирийския цар. Тази злочеста постъпка го направила поданик на Теглат-Феласар. Ахаз изпаднал в голяма бедност, за да се откупи от асирийците. Предал се още повече на идолопоклонство, и когато умрял в нечестие на 36години, народът не пожелал да бъде погребан при царете, неговите предшественици - 2Лет. 28гл.

Подробна информация от Wikipedia

Ибн ал-Хайтам - Абу Али ал-Хасан Ибн ал-Хайтам (на арабски: أبو علي الحسن بن الهيثم), известен също с латинизираното име Алхазен (или Алхацен), е арабски математик, астроном, оптик.
Амазонка - Амазонка (на португалски: Rio Amazonas или в горното течение Rio Solimões, преди Rio Orellana) е река в северната част на Южна Америка, смятана за най-голямата в света, защото е най-пълноводната и притежава най-обширния водосборен басейн.
Абхазия - Абхазия (на абхазки: Аҧсны [Апснъ], на руски: Абхазия, на грузински: აფხაზეთი [Апхазети]) е историко-географска област в Северозападна Грузия.
Амазонска екваториална гора - Амазонската екваториална гора или просто Амазония (на испански: Amazonia, на португалски: Amazônia, Floresta Amazônica или Selva Amazônica), често наричана и Амазонска джунгла е огромен горски пояс от екваториални гори, разположен във водосборния басейн на река Амазонка в Южна Америка.
Ахат (група) - „Ахат“ е българска рок група, създадена през 1986 г.
Афазия - Афазията представлява езиково нарушение – загуба или увреждане на способността да се възпроизвежда език и/или да се разбира чужда реч.
Амазонки - Амазонките (на старогръцки: Ἀμαζόνες, Amazónes; ед. ч: Ἀμαζών, Amazōn, Amazons, Amazonen, Amazonomachie) според древногръцката митология са войнствен народ, състоящ се само от жени, които живеели в Мала Азия и на брега на Азовско море.
Ахат - За рок-групата вижте Ахат (група).
Амазонки (теленовела, 2016) - „Амазонки“ (на испански: Las amazonas) е мексиканска теленовела от 2016 г., режисирана от Алберто Диас и Хосе Досети, и продуцирана от Салвадор Мехия за Телевиса.
Ахваз - Ахваз е град във югозападен Иран, административен център на провинция Хузестан с население 1 338 126 души (2006).thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.