Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

арѐст

 

Тълковен речник

мн. арести, (два) ареста, м.
1. Задържане на лице под стража.
2. Помещение, в което държат под стража.

Синонимен речник

(същ.) задържане, затвор, тъмница, карцер, клетка, запиране

Българо-Английски речник

1. arrest, custody, detention, apprehension
воен. the cells
под АРЕСТ under arrest/restraints
намирам се под АРЕСТ be under arrest, be in custody
предварителен АРЕСТ detention while a waiting trial
поставям под АРЕСТ take into custody
освобождавам от АРЕСТ release from arrest/custody
2. (затвор) lock-up, prison

Подробна информация от Wikipedia

Задържане под стража - Задържане (или арест) е лишаване от правото на свободно придвижване. То може да бъде извършено от органите на МВР или цивилно лице (частен арест).
Арестуването на един джебчия - "Арестуването на един джебчия" (на английски: The Arrest of a Pickpocket) е британски късометражен криминален ням филм от 1895 година, заснет от продуцента и режисьор Бърт Ейкрис.
Аристотел - Аристотел (на старогръцки: Ἀριστοτέλης, [aristotélɛːs]) е древногръцки философ и учен, един от най-големите гении на Античността и е наричан „Баща на науката“.
Анестезия - Анестезия (на латински: anaesthesia) е дума от гръцки произход и означава безчувственост (към допир, натиск, температура, в това число и болка).
Аристокрация - Аристокрация (от гръцки: ἀριστεύς, благороден произход, елит, и κράτος, власт, могъщество) или благородничество представлява най-висшата привилегирована класа в обществото, състояща се от знатни, благороднически семейства.
Арес - Арес (на старогръцки: Άρης) в древногръцката митология е бог на войната. Син е на Зевс и Хера. За разлика от Атина, която е богиня на честната и справедлива война, Арес олицетворява коварната, жестока и вероломна война.
Анестезиология - Анестезиологията е дял от медицината, който представлява самостоятелна, основна теоретична и практическа наука, решаваща проблемите на борбата с болката, която съпътства почти всички болестни процеси, много лечебни и диагностични процедури, и всички травми – механични, термични, химични и т.н.
Аристотел Онасис - Аристотел Онасис (на гръцки: Αριστοτέλης Ωνάσης) е гръцки бизнесмен, милиардер, корабен магнат, известен като един от най-богатите хора на 20 век.
Аристид Бриан - Аристид Бриан (на френски: Aristide Briand) е френски политик и историк, 23 пъти министър, от които 18 пъти на външните работи.
Аристокотките - „Аристокотките“ (на английски: The Aristocats) е американски анимационен филм на Уолт Дисни Анимейшън Студиос.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.