Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

а̀ко

 

Тълковен речник

съюз. За въвеждане на подчинено изречение, което показва условието, при спазването на което едно действие може да се осъществи или е можело да се осъществи. Ако разбера, веднага ще отида. Ако знаех, щях да отида. Ако знаех, бих отишъл.

Синонимен речник

(съюз) в случай, при условие, стига само

Българо-Английски речник

no matter, never mind

Подробна информация от Wikipedia

Изпражнения - Изпражнения (на латински: faeces – фекалии, екскременти) представляват отпадъчен материал, отделян от храносмилателната система на хора и животни.
Аконкагуа - Аконка̀гуа (на испански: Aconcagua) е най-високият връх в Южна Америка. Разположен е в планината Анди.
Акорд - Акорд (от италиански: accordo – буквално – като една струна, „съзвучие“). Музикален термин, който обозначава едновременното звучене на поне два и често три или повече музикални тона, които са подредени или биха могли да бъдат подредени на интервала „терца“.
Акордеон - Акордеонът е преносим клавишно-мехов музикален инструмент с правоъгълна форма и два набора от клавиши с различна функция.
Акосомбо (язовир) - Язовир „Акосомбо“ е изкуствено езеро с ВЕЦ на река Волта в клисурата Акосомбо (Югоизточна Гана).
Ако ти си отидеш за миг - Ако ти си отидеш за миг е песен на група Импулс. Текстът е на Евтим Евтимов, а музиката е на Илия Кънчев и Нелко Коларов.
Ако Бог ми отнеме живота - Ако Бог ми отнеме живота (на испански: Si Dios me quita la vida) е мексиканска теленовела, режисирана от Хорхе Фонс, Ана Селия Уркиди и Енрике Лисалде и продуцирана от Педро Дамян и Хуан Осорио за Телевиса през 1995 г.
Ако котките изчезнат от света - Ако котките изчезнаха от света (世界から猫が消えたなら Секай кара неко га киетанара) е японски драматичен филм режисиран от Акира Нагаи, в ролите Такеру Сато и Аои Миядзаки и въз основа на романа Секай кара Неко га Киета нара на Генки Кавамура.
Акомодация - Акомодацията е неволева функция на зрителния анализатор. В млада възраст и при невисока степен на далекогледство хората виждат добре както надалеч, така и наблизо благодарение на акомодацията на окото.
Ако някой те обича - „Ако някой те обича“ е български игрален филм (драма) от 2010 година, по сценарий и режисура на Киран Коларов.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.