Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

акари

 

Тълковен речник

мед. Кърлежи, представители на семейство Acaridae.

Българо-Английски речник

acarids, mites

Подробна информация от Wikipedia

Акари - Акарите (Acari, Acarina) са подклас паякообразни, наброяващи около 10 хил. вида. Тялото им е с кожеста обвивка, без членчета.
Акарийска мармозетка - Акарийската мармозетка (Mico acariensis) е вид бозайник от семейство Остроноктести маймуни (Callitrichidae).
Авария на АЕЦ Фукушима I - Аварията в АЕЦ Фукушима I е радиационна авария от VII-ма, най-високата, степен по международната скала за ядрените събития.
Авари - Аварите (apar/abar; гр. αβαροι, ομβροι; руск. обри; кит. а-ба, а-бо; ар. ал-абар) са номадско евразийско племе, появило се в Европа в началото на 6 век и създало своя държава първоначално на река Волга, а после в Панония.
Акация - Акациите (Acacia) или салкъмите са род храсти и дървета от семейство Бобови Fabaceae, описани за пръв път в Африка от Линей през 1773 година.
Акаги - „Акаги“ (на японски: 赤城 „Червен замък“) е един от самолетоносачите на Императорските ВМС на Япония по време на Втората световна война.
Акаши (бронепалубен крайцер, 1897) - Акаши (на японски: 明石) е бронепалубен крайцер на Императорските ВМС на Япония от типа „Сума“. Втори кораб във серията.
Аскариоза - Аскариоза е заболяване, причинено от кръглия червей Ascaris lumbricoides. При инфекциите не се проявяват симптоми при повече от 85% от случаите, особено, ако броят на червеите е малък.
Акатист - Акатист – (от гръцки ακάθιστος – буквално не се седи) в християнското богослужение е песнопение, свързано с усилена молитва, при което вярващите стоят прави.
Аквариум - Аква́риумът e съд, предназначен за отглеждане на риби. Той е пълен с вода, има поне една прозрачна стена и е направен от стъкло (по-рядко пластмаса).
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.