ага̀

 

Тълковен речник

мн. аги, м. Истор. Почетно звание, което българите по време на турското робство дават на високопоставен турчин.

Синонимен речник

(същ.) големец, господар, заповедник

Българо-Английски речник

aga; master; patron
кажи му аго, да му е драго feed his vanity

Подробна информация от Wikipedia

Ага - За жабата Bufo marinus вижте Ага (животно).
Агата Кристи - Дейм Агата Мери Клариса Кристи (на английски: Dame Agatha Mary Clarissa Christie) (родена с името Агата Мери Клариса Милър) е английска писателка, авторка на многобройни разкази, повести, романи и драми с криминален сюжет.
Агамемнон - Агаме́мнон (гръцки: Аγαμέμνων) („много решителен“) е цар на Микена, един от най-известните герои от гръцката митология.
Агадир - Агадир е град в югозападно Мароко, административен център на регион Сус-Маса-Дра.
Агатонас Яковидис - Агатонас Яковидис (на гръцки: Αγάθωνας Ιακωβίδης) е гръцки фолк изпълнител, който се изявява в популярния стил ребетико.
Агата - Агата е българска царица след Косара, втора съпруга на цар Самуил.
Агатово - Агатово е село в Северна България. То се намира в община Севлиево, област Габрово.
Агар - Агар (на иврит: הגר, Хагар, пилигрима; на гръцки: Άγαρ; на латински: Agar; на арабски: هاجر, Хаджар) — древноегиптянка, робиня и слугиня на Сара (по времето на бездетността на последната), която става наложница на Авраам, и на който ражда син Исмаил (Измаил).
Агар-агар - Агар-агар (от малайското агар-агар – водорасли) е продукт (смес на полизахаридите агароза и агаропектин), получен по пътя на екстракцията от червени (филофора) и кафяви водорасли (Gracilaria, Gelidium, Ceramium и др.), растящи в Бяло море и Тихия океан.
Агапи (дем Гревена) - Агапи или Раци (на гръцки: Αγάπη, до 1927 година: Ράτσι, Раци) е село в Република Гърция, дем Гревена на област Западна Македония.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.