Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

авоа̀ри

 

Тълковен речник

Налична парична сума по сметка на вложителя в банка или друго кредитно учреждение.

Синонимен речник

(същ.) активи, вещи, имот

Българо-Английски речник

bank account; assets
АВОАРИ в чужбина foreign assets
това са всичките ми АВОАРИ that's all I have

Подробна информация от Wikipedia

Авария на АЕЦ Фукушима I - Аварията в АЕЦ Фукушима I е радиационна авария от VII-ма, най-високата, степен по международната скала за ядрените събития.
Авари - Аварите (apar/abar; гр. αβαροι, ομβροι; руск. обри; кит. а-ба, а-бо; ар. ал-абар) са номадско евразийско племе, появило се в Европа в началото на 6 век и създало своя държава първоначално на река Волга, а после в Панония.
Аварийна комуникация - Аварийната комуникация (на английски: Emergency traffic) е обмен на електронни съобщения, най-често гласови данни чрез радиовръзка, за излъчване и приемане на сигнали за бедствие.
Авария - Авария е вид опасно произшествие, нещастен случай, известен още като непреднамерен акт, нежелано и непланирано събитие, което би могло да бъде предотвратено, ако обстоятелствата, довели до произшествието, са взети под внимание и са предприети необходимите мерки за предотвратяването му.
Авария в мина Сан Хосе (2010) - Аварията в мина Сан Хосе в Чили, на 45 километра северно от гр. Копиапо, става на 5 август 2010 г.
Аварийно кацане - „Аварийно кацане“ е български телевизионен игрален филм (драма) от 2010 година на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов, по сценарий на Васил Барков и Мария Станкова.
Авоар - Авоар (на френски: Avoir) е финансов документ издаван от банка, в който са посочени разполагаеми парични средства по разплащателна, текуща и влогова сметка или по чужда валута по сметка в чужбина, с която титуляра разполага.
Аварис - Град Аварис, (съвр. арабско име Тел ед-Даб`а) е древна столица на династията на хиксосите в Древен Египет.
Авария в завод „Миджур“ - Аварията в завод „Миджур“ е промишлена авария в резултат от взрив на 1 октомври 2014 година в завода за обработка на боеприпаси „Миджур“ в село Горни Лом, община Чупрене, област Видин.
Чернобилска авария - Чернобилската авария е тежка промишлена авария, възникнала на 26 април 1986 година в съветската Чернобилска атомна електроцентрала.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.